לישראל בע"מ נ' דותן

: | גרסת הדפסה
תא"ק
בית משפט השלום ירושלים
55997-11-10
31.7.2011
בפני :
אורי פוני

- נגד -
:
בנק דיסקונט לישראל בע"מ
:
מיכאל צבי דותן
החלטה

החלטה

1.ביום 29.11.10 הגיש התובע תביעה כספית בהליך של סדר דין מקוצר כנגד הנתבע בסכום של 138,619 ₪.

2.כתב התביעה הומצא לנתבע ביום 8.12.10.

3.ביום 10.1.11 לאחר חלוף המועד להגשת הבקשה לרשות להגן, עתר הנתבע להאריך לו את המועד להגשת בקשה לרשות להגן.

הבקשה לא נתמכה בתצהיר.

הנימוק בבקשה הינו כי הנתבע מבקש לאסוף מסמכים ונתונים לצורך הכנת הבקשה לרשות להגן.

4. לגרסת התובע הבקשה הינה סתמית, שכן היא אינה מכילה כל פירוט באשר למהותם של המסמכים ומה זיקתם לטענות ההגנה של הנתבע, ככל שהן קיימות. יתרה מכך, הובהר לב"כ הנתבע כי לא תינן אורכה להגשת בקשה לרשות להגן. כמו כן, בהתכתבויות שבין הצדדים לא נטענה הטענה כי הנתבע זקוק למסמכים כלשהם.

5.מעיון בבקשה ובתגובות ולאחר שקילת טענות הצדדים, דין הבקשה להארכת מועד להידחות.

ראשית, הבקשה אינה נתמכת כנדרש בתצהיר ובו פירוט הנימוקים להארכת המועד.

שנית, אמנם הבקשה מדברת באופן כללי על מסמכים להם זקוק הנתבע, אלא שפירוט המסמכים הנדרשים והרלוונטיות שלהם לגרסת הגנתו של הנתבע אינו בנמצא. אם לא די בכך, הרי שבמסגרת הבקשה לרשות להגן לא צורפו כל מסמכים בעניין חשבונו של הנתבע כך שהטענה כי הנתבע זקוק למסמכים נתגלתה כחסרת תוכן וערך.

שלישית, עוד בטרם הוגשה התביעה נשלחה ביום 18.11.11 דרישה לנתבע לפרעון החוב.

בתגובה לדרישה זו השיב ב"כ הנתבע ביום 5.12.10 כי הנתבע פעל להעברת כספים המגיעים לעסקו והמצויים בידי חב' ישראכרט לחשבונו לתשלום ע"ח החוב אלא שפעולה זו לא צלחה עקב טעות טכנית של התובע בציון מס' חשבון הבנק.

על תגובה זו הגיב ב"כ התובע במכתב מיום 9.12.10 ובו הודעה חד משמעית כי לא ניתנת ארכה כלשהי.

מכאן שלפחות ממועד זה ידע ב"כ הנתבע כי ייאלץ להגיש בקשה לרשות להגן במועד עם הגשת התביעה.

6.מהבקשה לרשות להגן עולה טענתו המרכזית של הנתבע כי הגיע להסדר פרעון החוב עם נציגי התובע.

טענה זו אינה מפורטת כנדרש על פי ההלכה הפסוקה. אין באמור בה כל התייחסות לגבי המשך פרעון החוב לאחר שהנתבע נתן את הסכמתו להעברת זכויות בחב' האשראי, באלו מועדים ומה סכום החוב בגין כל מועד ומועד. כמו כן, לאור גובה החוב, אין לקבל את הטענה כי למעט חיובי כרטיס האשראי המגיעים לסך של כ-3,000 ₪ יש בכוונתו לסלק את יתרת החוב שאין ספק כי הינה גבוהה ביותר.

7.לאור האמור לעיל, אני דוחה את הבקשה להארכת מועד ומורה על מחיקת הבקשה לרשות להגן.

בנסיבות העניין אין צו להוצאות.

ניתנה היום, כ"ט תמוז תשע"א, 31 יולי 2011, בהעדר הצדדים.

המזכירות תמציא העתק ההחלטה לצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>